perjantai 21. elokuuta 2015

Porkkanasose ( 4-6 kk -> )



Popsi popsi porkkanaa, hampaita se vahvistaa... Superterveellinen porkkana kuuluu ehdottomasti soseiden eliittiin! Se tunnetaan niin makeasta maustaan kuin suuresta beetakaroteenipitoisuudestaan. Ja syy siihen miksi beetakaroteeni on mainio juttu on se, että tämä ainesosa parantaa mm. elimistön puolustuskykyä.

Lisäksi porkkanassa on monia kivennäisaineita ja se on erityisen hyvä kaliumin ja seleenin lähteenä. Porkkanasose säilyy jääkaapissa vuorokauden. Ylimääräinen sose kannattaa pakastaa kerta-annoksiin.  


VALMISTUS

Pilko ja kuori porkkana ja laita palat kattilaan höyrystämään. ( Voit myös höyryttää porkkanan kuorineen, jolloin vitamiinit ja maut säilyvät paremmin ). Jos päätät höyryttämisen sijaan keittää porkkanan, niin laita keitinvettä juuri sen verran, että palat peittyy.  

Höyrytä porkkanakuutiot pehmeiksi. Säästä keitinvesi sosetta varten. 

Soseuta pehmentyneet porkkanakuutiot soseeksi.

Lisää äidinmaitoa, korviketta tai keitinvettä sen verran, että seos on sopivan löysää. 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Back to Top