sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Babybolognese ( 6-8 kk -> )


Tässä mainio ruoka koko perheelle: Babybolognese! Ohje on alunperin Matleena Lahden Luomuruokaa lapselle -keittokirjasta, mutta reseptiä olen hieman tuunannut meidän perheelle sopivammaksi ( mm. jättämällä pois ruokosokerin ja tomaattimehun ). Tällä ohjeella syntyy reilumpi annos muonaa, joten ylimääräinen soossi kannattaa pakastaa annospaloiksi

Keitetty pasta täydentää vielä annosta. Sormisyöjälle sopii mainiosti makaronin lisäksi esimerkiksi fusilli ( kierteinen spagetti ), johon on helpompi tarttua pikku sormin. Bataattisose on myös oiva vaihtoehto kastikkeen kaveriksi.

VALMISTUS 

400 g ( luomu ) naudan jauhelihaa 
1 porkkana
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
400 g tomaattimurskaa ( esim. Mutti )
 1 tomaatti
1 rkl balsamiviinietikkaa
Ripaus kuivattua oreganoa
Ripaus mustapippuria 

Paahda jauheliha kuumassa kuivassa kattilassa koko ajan sekoittaen. 

Lisää joukkoon porkkana, sipulit, tomaatti ja tomaattimurska sekä mausteet.

Anna hautua vähintään puoli tuntia. Soseuta tämän jälkeen tarvittaessa pienemmäksi. 

Koristele valmis annos persiljalla.  

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Back to Top