Lihapullat ovat mainiota arkiruokaa, sillä ne maistuvat koko perheelle. Lihapullien kanssa sopii loistavasti maa-artisokkapyyree sekä tietysti puolukat :) Tällä reseptillä lihapullia valmistuu noin 25 kappaletta. Ylimääräiset pullat ja pyree kannattaa pakastaa seuraavia ruokailuja varten. ... Niin ja jos pikkuisesi ei ole tottunut sormiruokaan, pullat voi painella vaikka haarukkalla pienemmäksi :)
VALMISTUS - lihapullat
400 g ( luomu ) naudan jauhelihaa
1 sipuli
2 dl kermaviiliä
1 dl korppujauhoja
1 kananmuna
Ripaus mustapippuria ja oreganoa
Sekoita korppujauho ja kermaviili.
Kuori ja hienonna sipuli. Paista halutessasi nopeasti pannulla.
Lisää sipuli, muna, mausteet ja jauheliha korppujauhoihin. Sekoita tasaiseksi.
Pyörittele seos lihapulliksi ja paista lihapullat uunissa 225 asteessa noin 20 minuuttia.
VALMISTUS - maa-artisokkasose
500 g maa-artisokkaa
Ripaus valkopippuria
Kuori ja paloittele maa-artisokat
Hyörytä tai keitä kypsiksi ( huom! säilytä keitinvesi )
Painele haarukalla soseeksi ( tai sauvasekoittimella ) ja notkista keitinvedellä, korvikkeella tai äidinmaidolla. Mausta halutessasi ripauksella valkopippuria.
Kaupasta kotiutui juuri eilen pussi maa-artisokkia testiin. Täysin uusi raaka-aine meillä - lähden tutustumaan sen saloihin soseohjeesi turvin :)
VastaaPoistaOih! Toivottavasti teillä maistuu!
VastaaPoista