sunnuntai 9. elokuuta 2015

Bataattisose ( 4-6 kk -> )



Makean makuinen bataatti oli meillä listan kärjessä, kun vauvan on aika tutustua kiinteän ruoan ihmeelliseen maailmaan. Hehkuvan värinen bataatti sisältää runsaasti muun muassa C-vitamiinia, kuitua ja kaliumia, joten se on todellinen terveyspommi! Makean makunsa ansiosta sitä on superhelppo tarjota vaippapöksyille.

VALMISTUS

Pilko ja kuori bataatti ja laita palat kattilaan höyrystämään. ( Voit myös höyryttää bataatin  kuorineen, jolloin vitamiinit ja maut säilyvät paremmin ). Jos päätät höyryttämisen sijaan keittää bataatin, niin laita keitinvettä juuri sen verran, että palat peittyy.  

Anna bataatin kiehua niin kauan, että palat on haarukalla kokeilemalla pehmeitä. Älä anna palojen vetisty. ( säilytä keitinvesi ). 

Sekoita pehmentyneet bataatin palat sauvasekoittimella soseeksi. 

Tarvittaessa lisää soseen sekaan vähän kerrallaan äidinmaitoa, äidinmaidonkorviketta tai keitinvettä. Sekoita aina ennen kuin laitat sekaan lisää nestettä. Näin saat soseesta sopivan paksuista. 





Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Back to Top