tiistai 1. joulukuuta 2015

Miten maustaa vauvanruokaa?


Muokattu -- Uudet lapsiperheiden Syödään yhdessä -ravitsemussuositukset ilmestyivät nyt vuoden alussa. Uusien suositusten mukaan tuoreita yrttejä tulisi välttää korkean nitraattipitoisuuden vuoksi. Yrittien käsittely vähentää nitraattipitoisuutta eli esimerkiksi keittäessä. 

--------------------

Moni saattaa elää siinä luulossa, että vauvanruokia ei saisi maustaa. Tämä ei kuitenkaan pidä paikansa! Vauvanruokiin voi ja kannattaa tuoda erilaisia makuja miedoilla mausteilla ja yrteillä. Ruuan ei tarvitse olla tylsää ja mautonta :) Alle olen kerännyt muutamia ehdotuksia eri ruoka-aineisiin sopivista mausteista ja yrteistä.

( 1-2 rkl tuoretta yrttiä vastaa noin 1 tl kuivattua yrttiä )

MIETOJA MAUSTEITA: maustepippuri, paprika, inkivääri, vaniljajauhe, mieto curry, kurkuma.

KALARUOKA: tilli, basilika, sitruunamelissa, rakuuna, persilja

KANARUOKA: kirveli, korianteri, basilika, lipstikka, rakuuna   

LIHARUOKA: rosmariini, timjami, persilja, oregano, minttu

KASVISRUOKA: basilika, minttu, timjami, lipstikka, rosmariini

Muistathan: 
Suola -> rasittaa munuaisia ja sekoittaa nestetasapainoa 
Sokeri -> antaa turhaa energiaa ja epäterveellistä hampaille
Kassiakaneli -> sisältää kumariinia, joka on haitallista maksalle

1 kommentti :

  1. Tää olikin hyvä! Kiva blogi sulla :) kirjoitat tärkeästä asiasta josta saa aiiiivan liian vähän tietoa neuvolassa!

    VastaaPoista

Back to Top