Parsakaali ja omena ovat todella hyvä makupari. Omena tuo sopivaa makeutta ja pehmeyttä parsakaalin voimakkaampaan makuun. Monet vauvat tosin popsivat ihan innoissaan myös parsakaalia sellaisenaan :)
Tämä kombo on hyvän makunsa lisäksi myös erittäin terveellinen. Erityisesti parsakaalin terveellisyydestä puhutaan paljon, eikä turhaan! Parsakaalissa on runsaasti vitamiineja, kivennäisaineita, beetakaroteenia, foolihappoa, kaliumia, magnesiumia, rautaa ja flavonoideja.
Parsakaalin ja omenoiden säilyttämisessä kannattaa muistaa, että parsakaali on erittäin herkkä juuri omenoiden erittämälle, nopeaa kypsymistä ja pilaantumista edistävälle etyleenille. Ennen kokkailuja niitä ei siis kannata säilyttää lähekkäin.
VALMISTUS
Parsakaalia ( pienestä parsakaalista noin puolet )
2 makeaa omenaa
Pese parsakaali huolellisesti ja laita parsakaalin palat höyrystymään kattilaan.
Keitä noin 5 minuuttia, lisää sekaan omenan viipaleet ja anna höyristyä vielä muutama minuutti.
Omena pehmenee nopeasti ja valmiina parsakaalin tulisi olla napakka ja väriltään kirkkaan vihreä. Tarkista parsakaalin kypsyys haarukalla.
Soseuta ja tarjoile. Ylimääräisen soseen voi pakastaa.
Soseuta ja tarjoile. Ylimääräisen soseen voi pakastaa.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti