Kampelaa tulee ostettua melko harvoin, mutta tällä kertaa kampelafileet tarttuivat mukaan kalatiskin myyjän suosituksesta. Kampela on maultaan mieto ja siksi myös hyvä kala vauvoille, jotka saattavat karttaa voimakasta kalanmakua. Uunissa paahdetut kasvikset sopivat täydellisesti kampelafileiden lisukseeksi. Jos tarjoilet ruoan sormin syötäväksi, niin muista jättää palat tarpeeksi suuriksi. Valmiin ruoan voi myös soseuttaa ja pakastaa tulevia ruokakertoja varten.
VALMISTUS
4 kampelafilettä
1 palsternakka
1 paprika
1 pieni bataatti
Puolikas sitruuna
Pieni tilkka öljyä
Tuoretta timjamia
Pilko kasvikset ja aseta uunivuokaan. Kaada kasvisten päälle tilkallinen öljyä ja ripottele timjamia.
Asettele kampelafileet omaan uunivuokaan ja lisää vähäsen vettä vuoan pohjalle. Purista vielä sitruunaa hieman fileiden päälle.
Paista kasviksia uunissa 200 asteessa reilu puolituntia. Laske uunin lämpöä 180 asteeseen ja lisää kampelafileet uuniin.
Pidä kasviksia ja kampelafileitä noin 20 minuuttia uunissa. Kampela on ohutlihainen kala, joten se valmistuu nopeasti.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti