sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Ensimmäinen kana/lihasose ( 5 kk -> )


Aikaisintaan 5 kuukauden ikäisen beben kasvissoseita voi pikku hiljaa alkaa täydentämään lihalla ja kananmunalla ( kalaa 6 kuukaudesta eteenpäin ). Alkuun määrät on hyvä pitää hyvin pieninä ( noin 1tl yhdellä soseaterialla ), niin vauvan vatsa tottuu lihapitoiseen ruokaan. Oma vinkkini on, että kannattaa edetä maltillisesti ja lisätä määrää vähitellen. Lihasta ja kananmunasta vauva saa proteiinia, vitamiineja ja rasvaa. 


Kanasoseen valmistus on helppoa ja se valmistuu nopeasti. Alla oleva valmistusohje on kanalle, mutta resepti sopii myös possun -ja naudanlihasoseen valmistukseen. 

VALMISTUS

Laita vesi kattilaan kiehumaan ( suolaton vesi ). 

Paloittele maustamattomat broilerin filepihvit ( suosi luomua! ). Lisää palat kiehuvaan veteen ja keitä kypsäksi. Säilytä keitinvesi soseutusvaihetta varten.

Soseuta kypsät kananpalat sauvasekoittimella ja lisää keitinvettä sen verran, että saat soseen sopivan sileäksi.

Pakasta ylimääräinen kanasose jääpalamuotteihin. Siirrä seuraavana päivänä palat pakastusrasiaan. Jatkossa jääpalakuutiot on helppo lisätä kasvissoseisiin ( esim. alkuun 1 kuutio aterialla / vuorokaudessa, totuttelun jälkeen 2 kuutiota aterialla / vuorokaudessa ).

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Back to Top