torstai 8. lokakuuta 2015

Sosepalojen valmistus & tarjoilu


Kuulen usein kysyttävän, että onko soseiden valmistus työlästä? Mielestäni ei todellakaan ole! Soseita kannattaa valmistaa suurempi määrä kerralla ja ne kannattaa pakastaa kerta-annoksina jääkuutio- tai silikonirasioihin. Näin vauvanruokaa ei tarvitse valmistaa päivittäin tai edes viikottain.

Käytännössä valmistan joka viikko isomman satsin soseita. Valmiin soseen lusikoin jääpalarasian koloihin ja peitän muovikelmulla. Kun sose on jäätynyt, irrotan kuutiot ja siirrän pakastusrasiaan. Rasian päälle on hyvä merkitä mitä boksissa on ja milloin sose on pakastettu.

Pakastetun kuution käyttö onkin sitten helppoa. Ei muuta kuin kuin kasvis- ja liha- tai kalasosekuutio sulamaan hieman aikaisemmin tai mikroon hetkeksi ja ruoka on valmista!

Sosekuutioita kannattaa rohkeasti yhdistellä - vain mielikuvitus on rajana :) Niin ja kannattaa maistaa ihmeessä itse, miltä se vauvalle annettava ruoka maistuu. Ei se ole äklöä tai inhottavaa!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Back to Top