perjantai 16. lokakuuta 2015

Kurpitsa-bataatti-porkkanaohrapuuro ( 6 kk -> )


Viime päivinä kaupassa on osunut silmiini kauniin oranssit Hokkaidon-kurpitsat. Päätin napata muutaman kurpitsan matkaani ja valmistaa koko perheelle ihanan täyteläisen ohrapuuron. Kurpitsan kaveriksi lisäsin vielä porkkanaa ja bataattia sekä ripauksen tuoretta tinjamia.    

VALMISTUS

Noin 0,5 dl vettä
1 Hokkaidon-kurpitsa
2 porkkanaa
1 bataatti
Noin 0,5 dl ohrajauhoja
Tuoretta tinjamia

Kuori ja pilko juurekset.

Höyrytä juurekset pehmeäksi. Säilytä keitinvesi puuroa varten. 

Soseuta juurekset ja lisää keitinvesi sekaan ( vähitellen ).

Lisää sekaan vielä ohrajauhoja vähitellen niin, että puurosta tulee sopivan sakeaa.

Halutessasi viimeistele puuro hyppysellisellä tinjamia.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Back to Top