Viime päivinä kaupassa on osunut silmiini kauniin oranssit Hokkaidon-kurpitsat. Päätin napata muutaman kurpitsan matkaani ja valmistaa koko perheelle ihanan täyteläisen ohrapuuron. Kurpitsan kaveriksi lisäsin vielä porkkanaa ja bataattia sekä ripauksen tuoretta tinjamia.
VALMISTUS
Noin 0,5 dl vettä
1 Hokkaidon-kurpitsa
2 porkkanaa
1 bataatti
Noin 0,5 dl ohrajauhoja
Tuoretta tinjamia
Kuori ja pilko juurekset.
Höyrytä juurekset pehmeäksi. Säilytä keitinvesi puuroa varten.
Soseuta juurekset ja lisää keitinvesi sekaan ( vähitellen ).
Lisää sekaan vielä ohrajauhoja vähitellen niin, että puurosta tulee sopivan sakeaa.
Halutessasi viimeistele puuro hyppysellisellä tinjamia.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti