keskiviikko 14. lokakuuta 2015

Apinaeväs & ananasdippi


Apinaeväs eli myslipatukka on sormiruokailijoiden keskuudessa hittijuttu eikä ihme: se on helppo ja nopea valmistaa ja on ennen kaikkea terveellinen välipala. Reseptin olen bongannut alunperin Facebookin sormiruokailijat -ryhmästä, mutta apinaeväs-reseptiä on näkynyt myös monissa blogeissa. 

Itse lisäsin myslipatukoiden kylkeen vielä ananassoseen, johon patukoita hauska dipata. Dipiksi sopii hyvin mistä tahansa hedelmistä tai marjoista tehty sose. Tietysti myslipatukat maistuvat sellaisenaankin :) 



VALMISTUS


1 banaani

1dl kaurahiutaleita

Noin 1tl kookosöljyä 

Muussaa banaani ja sekoita joukkoon kaurahiutaleet. Lisää sekaan vielä lusikallinen kookosöljyä.

Muotoile taikinasta pötkylöitä ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. 

4 kommenttia :

  1. Säilyykö toi pakkasessa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka. Apinaevään voi pakastaa ja lyhyemmän ajan voi säilöä jääkaapissa.

      Poista
  2. Voiko jotain muuta öljyä käyttää?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muutakin (kasvi)öljyä voi toki käyttää. Kookosöljy tuo mielestäni hyvää lisämakua :)

      Poista

Back to Top