Apinaeväs eli myslipatukka on sormiruokailijoiden keskuudessa hittijuttu eikä ihme: se on helppo ja nopea valmistaa ja on ennen kaikkea terveellinen välipala. Reseptin olen bongannut alunperin Facebookin sormiruokailijat -ryhmästä, mutta apinaeväs-reseptiä on näkynyt myös monissa blogeissa.
Itse lisäsin myslipatukoiden kylkeen vielä ananassoseen, johon patukoita hauska dipata. Dipiksi sopii hyvin mistä tahansa hedelmistä tai marjoista tehty sose. Tietysti myslipatukat maistuvat sellaisenaankin :)
VALMISTUS
1 banaani
1dl kaurahiutaleita
Noin 1tl kookosöljyä
Muussaa banaani ja sekoita joukkoon kaurahiutaleet. Lisää sekaan vielä lusikallinen kookosöljyä.
Muotoile taikinasta pötkylöitä ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.
Säilyykö toi pakkasessa?
VastaaPoistaMoikka. Apinaevään voi pakastaa ja lyhyemmän ajan voi säilöä jääkaapissa.
PoistaVoiko jotain muuta öljyä käyttää?
VastaaPoistaMuutakin (kasvi)öljyä voi toki käyttää. Kookosöljy tuo mielestäni hyvää lisämakua :)
Poista