Päärynäsose jos jokin, on monien beibien herkkua! Ja kyllä tämä uppoaa myös itsellenikin :) Mehukas päärynäsose on kuitupommi, joka sisältää mukavasti C- ja K-vitamiineja sekä kivennäis- ja hivenaineita.
Kauppojen hyllyiltä löytyy usein eri värisiä ( ja mallisia ) päärynöitä. Hedelmän kypsyyttä ei voi päätellä väristä, sillä jotkin päärynälajikkeet eivät vaihda väriä lainkaan kypsyessään. Päärynät on usein raakoja kaupasta ostettaessa, mutta huoneenlämmössä ne kypsyvät muutamassa päivässä. Kypsän päärynän tunnistaa painamalla kevyesti tyviosaa ja pehmeä tyviosa on merkki mehukkaasta hedelmästä.
Päärynää pidetään allergeenisia reaktioita aiheuttava hedelmänä. Muistathan aina ensimmäisellä maistelukerralla kokeilla varovasti uutta herkkua :)
VALMISTUS:
Kuori kypsä ( pehmeä ) päärynä
Leikkaa pois pehmeät ja tummat kohdat
Soseuta ja tarjoile!
Kuori kypsä ( pehmeä ) päärynä
Leikkaa pois pehmeät ja tummat kohdat
Soseuta ja tarjoile!
voiko pakastaa?
VastaaPoista