Sain joku aika sitten KitchenTimeltä testiin leikkurin*, jolla voi kätevästi leikata suikaleita tai spagettinauhaa vihanneksista. Muutaman käyttökerran jälkeen voin jo todeta, että kyseessä on todella mainio keittiöväline! Leikkuri tekee nättiä jälkeä niin porkkanasta kuin kesäkurpitsasta.. ja terveellinen kasvispasta valmistuukin käden käänteessä. Viikonloppuna kokkailinkin raikasta kesäkurpitsapastaa ja aikaa valmistukseen meni kokonaisuudessaan huimat 10 minuuttia :)
Ennen kuin täysin innostuu kesäkurpitsapastaa valmistamaan, niin kannattaa muistaa, että kesäkurpitsaa ei suositella suurten nitraattipitoisuuksien vuoksi vauvoille. Meillä ruokailijoihin kuuluikin "vähän" isompi napero. Pienellä lapselle pestoa kannattaa myös lisätä hieman varovaisemmin, sillä se on melko voimakkaan makuista.
VALMISTUS ( noin 3 annosta )
1/2 basilikapuntti
1 valkosipulinkynsi
25 g pinjansiemeniä
50 g parmasaanijuustoraastetta
Öljyä
1 kesäkurpitsa
Ripaus mustapippuria
Ripaus suolaa
Laita basilikanlehdet, pinjansiemenet, kuorittu valkosipulinkynsi ja parmesaani tehosekoittimeen ja hienonna.
Lisää sekaan öljyä sen verran, että saat mieleisesi paksuisen kastikkeen.
Huuhtele kesäkurpitsa ja leikkaa leikkurilla spagetiksi.
Paista spagettia hetki pannulla ja valuta ylimääräinen neste.
Laita tämän jälkeen spagetti uudelleen pannulle peston kanssa ja nostele ainekset sekaisin.
Viimeistele annos parmesaanilla.
* Saatu blogin kautta
sinähän loihdit ihania juttuja täällä.täytyy alkaa seuraamaan ja kokeilemaan !!!<3
VastaaPoistaToihan näyttää hauskalta apuvälineeltä! Vois auttaa ehkä myös nirsompaa syöjää 😊
VastaaPoistaNeuvolan ka THLn ohjeen mukaan tuo nitraattipitoisten kasvisten välttelyohje koskee kaikkia muita kurpitsoita PAITSI kesäkurpitsaa, jossa ei ole runsaasti nitraattia. Sitä saa pienellekin antaa.
VastaaPoistaHitto kun säikäytit, omalleni olin jo soseena syöttänyt niin tämän tekstin jälkeen piti rynnätä hysteerisenä mutsina soittelemaan. :)