Vielä on kesää jäljellä... vaikka meidän perheessä arki on alkanut! Kiirettä siis pitää ja parhaiten tätä taitaa kuvata makaronilaatikko, joka on vielä uunissa näin kello kymmenen aikaan illasta.
Kesällä on tullut jonkin verran valmistettua jätskejä, mutta ehdottomaksi suosikiksi on noussut hedelmäjääpuikot *. Kyseessä on siis Lékuén-muotti, jonka sisään laitetaan viipaloidut hedelmät ja marjat. Tämän jälkeen täytetty putkilo laitetaan pakkaseen jäätymään. Muutaman tunnin kuluttua raikas ja jäinen hedelmäjääpuikko onkin valmis herkuteltavaksi.
Hedelmäjääpuikkoon voi laittaa mitä tahansa hedelmiä, marjoja tai vaikka mehua. Käytön jälkeen muotin voi nakata pesukoneeseen.
Ai niin... Tämä jäinen herkku sopii hyvin myös pikkuisille, joita kiusaavat kutiavat ikenet :)
VALMISTUS
1 nektariini
1 pieni banaani
Mustikoita
Loraus appelsiini tuoremehua
Viipaloi hedelmät.
Laita aina yksi kerros hedelmiä ja mustikoita.
Kun muotti on lähes täynnä, kaada muottiin vielä loraus mehua.
Anna olla pakkasessa ainakin muutama tunti.
* Saatu blogia varten
Oi. Ihanaa. Tuo sopii hellepäivän herkuksi myös syömisiään tarkkailevalle äidille. <3 Ehdottomasti pistän tämän vinkin korvan taakse.
VastaaPoistaJuu, kyllä tämä maistui myös äidille :)
VastaaPoista