torstai 20. heinäkuuta 2017

Ahvenanmaa lapsen kanssa

Olimme viime viikolla Ahvenanmaalla ja reissu oli kerrassaan loistava! Olen käynyt Ahvenanmaalla usemman kerran, tosin viimeisestä Ahvenanmaan reissusta on vierähtänyt ainakin yli 20 vuotta. Omilla vanhemmillani oli tapana vuokrata kesäisin mökki Ahvenanmaalta ja vietimmekin aina osan lapsuuden kesälomista siellä. Oman perheeni kanssa reissu oli ensimmäinen sinne suunnalle. 


Lähdimme reissuun autolla ja matkasimme Turun kautta Maarianhaminaan. Olimme varanneet hotellin etukäteen ja yövyimme Hotel Pommernissa, joka oli kyllä nappivalinta. Hotelli ei ole erityisemmin profiloitunut lapsiperheille, mutta sopii mielestäni kaikenlaisille matkaajille. Fasiliteetit olivat kaikinpuolin mukavat ja kaikki pelasi ensiluokkaisesti. Hotellissa olisi ollut pieni leikkihuone lapsille, mutta siellä emme ehtineet edes käymään.

Meidän reissu koostui saaren kiertelystä autolla. Starttasimme aamupäivisin ja pysähtelimme päivän mittaan eri paikoissa. Ahvenanmaalla kaikki sijaitsee lähekkäin, joten päivän aikana ehtii nähdä ja tehdä vaikka mitä. Osittain meillä päivää rytmittivät lapsen aikataulut eli lähinnä ruokaileminen. Lyhyet päiväunet osuivat automatkojen ajaksi. 

Ahvenmaalla tuli juuri se toivottu lomafiilis, joka yleensä tulee pidemmillä ulkomaanreissuilla. Itse nautin eniten kauniista maisemista, rauhallisesta ja leppoisasta tunnelmasta sekä hyvästä ruuasta. Lapsi tykkäsi leikkiä rannalla, lukuisissa leikkipaikoissa ja hotellin petikin oli hänen sanojensa mukaan mukava. VINKIT

Minne mennä?

Lilla Holmen: Pieni saari, jonne pääsee kätevästi siltaa pitkin. Lilla Holmenissa on kiva hiekkaranta, eläimiä (mm. pupuja, kanoja ja lintutalo) sekä hauska leikkipaikka lapsille. Ja jätskioski löytyy :)

Käringsund: Täältä löytyi lapsiystävällinen ranta, leikkipaikka, ruokapaikkoja erilaisia aktiviteetteja (olisi voinut mm. vuokrata polkuveneen). Käringsundissa on kuvattu Tove Janssonin Saariston lapset ja nämä maisemat olivat erityisesti aikuiseen makuun.   

Kastelholmin linna: Tämä oli suoraan sanottuna aivan painajainen parivuotiaan lapsen kanssa, joka säntäili päättömästi ympäriinsä. Isompien lapsien tai pienempien vauvojen kanssa varmasti loistava retkikohde. Kannattaa huomioida, että paikassa on TODELLA paljon (jyrkkiä)portaita.

Missä syödä?

Smakbyn: Ihastuin tähän ravintolaan täysin. Paikka oli rennon tyylikäs ja ruoka oli todella hyvää. Söin täällä lounaaksi lohipastan ja annos oli kyllä valtava. Suolassa ja voissakaan ei oltu säästelty. Lapsille löytyi syöttötuoleja ja oma ruokalista. 

Tsarevna: Ihana ravintola! Söin täällä ehkä elämäni parhaimman ruoka-annoksen. Ahvenfileet olivat ravintolan omistajan isän kalastamia ja uudet perunat niiden kanssa… voiko parempaa edes olla. Paikka oli sympaattinen ja viehättävä. Lounaslistalta voi tilata lapsille oman annoksen. Myös kakkuja ja muuta herkkuja löytyy.   

Jäätelökioskit: Jätkskikioskeja löytyy Ahvenanmaalta paljon! Ja lomailuuhan kuuluu jäätelö.

Meiltä jäi nämä kokematta, mutta lasten kanssa varmaan mukavia: 

- Mökin vuokraaminen loman ajaksi
- SmarkPark
- Riistasafari ( Viltsafari )
- Vierailu myös muilla pienemmillä saarilla

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Back to Top