tiistai 11. heinäkuuta 2017

Kustannussopimus

Allekirjoitin kustannussopimuksen muutama kuukausi sitten ja vaikka tästä on kulunut jo jonkin aikaa, niin olo on vieläkin hieman epäuskoinen. Yksi iso unelma on toteutumassa. Mutta miten tähän tilanteeseen päädyin?

Olen unelmoinut kirjan tekemisestä jo melkoisen monta vuotta. Ruoka ja ylipäänsä ruokakulttuuri ovat kiinnostaneet vuosia. Yliopistossa graduni käsitteli suomalaista ruokakulttuuria ja sen merkityksiä yhteiskunnassa. Moni tiedusteli silloin, että miksi teen lopputyön kyseisestä aiheesta? Entä miten tulisin hyötymäään gradustani tulevaisuudessa? Tuntui vaikealta ja jopa hölmöltä kertoa ihmisille, että haluaisin tehdä keittokirjan ja mielestäni gradustani olisi paljon hyötyä tähän omaan unelmaprojektiini. 

Lähes kaksi vuotta sitten aloitin kirjoittamaan äitiyslomalla blogiani. Blogi oli alkuun lähinnä ”päiväkirja”, johon kokosin vauvavuoteen kuuluvia reseptejä ( siis pääosin sormiruokaa ja soseita :) ). Taustalla oli koko ajan unelma kirjasta ja blogin myötä siitä tulikin seuraava askel. Keväällä lähetin kustantajalle ajatuksen kirjasta. Yllätys oli suuri, kun kustantaja innostui ideastani. Kun ensimmäisen tapaamisen jälkeen näytettiin vihreää valoa projektille, olin muutaman päivän melko pyörällä päästä. 

Elämään kuuluu kuitenkin kirjan lisäksi muutakin, kuten työ ja perhe. Arki tälläkin kombolla tuntuu melkoisen hektiseltä. Kirjaprojektiin löytyi onneksi kaksi supertaitavaa huipputyyppiä mukaan. Minna ja Anja kirjoittavat yhdessä Kiddielicious Kitchen nimistä blogia. Kirjaa varten löimme hynttyyt yhteen ja teemme nyt kirjan yhdessä.

Joku voisi vielä olla kiinnostunut kuulemaan, että missäs vaiheessa kirja on nyt? Ensimmäiset kuvaukset on nyt tehty ja lomien jälkeen homma jatkuu. Kirja ilmestyy ensi keväänä ja se tulee toivottavasti inspiroimaan ja ilostuttamaan monia vauvaperheitä. Aiheena on tietysti ruoka. 


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Back to Top