sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Lihapata uunissa ( 6-8 kk -> )


Mikä onkaan talvipäivänä ihanampaa, kun ulkoilun jälkeen asunnon on vallannut uunista  tullut herkullinen tuoksu, joka lopulta huipentuu makunautintoon lautasella. Lupaan, että tämä ruoka muuttaa nämä edellä mainitut mielikuvat todeksi  :)  

Olen aina tykännyt uunissa pitkään haudutettavista pataruuista. Mureneva liha, erilaiset kasvikset, maukas liemi.. HERKULLISTA! Pataruuat on helppo valmistaa ja lähinnä vaativat vain aikaa. Ruokaa valmistuu yhdellä kertaa paljon ja ruuan maku vaan paranee seuraavina päivinä. Ja mikä parasta, tämä ruoka sopii koko perheelle!  

VALMISTUS

400 g kokolihaa, esim. naudanpaistisuikaleita
500 g paseerattua tomaattia
3 porkkanaa
1 valkosipulinkynsi
2 rkl balsamiviinietikkaa
Ripaus rosmariinia ja mustapippuria

Pilko sipuli ja paloittele porkkanat ( jätä riittävän isoiksi paloiksi ). 

Laita kaikki ainekset valurautapataan ja sekoita. 

Hauduta 180 asteisessa uunissa noin 2 tuntia. 

Tarjoile sormiruokailijalle sellaisenaan ( vähemmän lientä ) tai soseuta sileäksi ( enemmän lientä ). Ruoka sopii hyvin esimerkiksi perunan tai bataatin kanssa.



Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Back to Top