torstai 5. toukokuuta 2016

5 x vinkkiä lapsiperheiden ruokahetkiin


Erilaisissa lasten ruokailuun liittyvissä Facebook-ryhmissä ja vauva-palstoilla näkee usein kysyttävän vinkkejä siihen, miten tulisi toimia, kun lapsi syö huonosti tai kieltäytyy kokonaan syömästä. Usein nämä "ruokalakot" ja muut ruokahalun muutokset johtuvat tilannetekijöistä ja kehityksellisistä tekijöistä ( esim. hampaiden puhkeaminen ).

Kävin taannoin lapsimessuilla, jossa bongasin Neuvokas perhe -osaston. Itselleni Neuvokas perhe oli uusi tuttavuus. Kiinnostuin tästä osastosta, sillä sieltä löytyi juuri ruokailuun liittyen paljon hyödyllistä materiaalia.

Neuvokas perhe on osa Suomen sydänliiton toimintaa ja heidän tehtävänään on innostaa, kannustaa ja antaa iloa perheiden elintapoihin. Erityistä tukea Neuvokas perhe tarjoaa ylipainoisten lasten perheille. Heidän nettisivuilta löytyy paljon hyödyllistä materiaalia. Jos kiinnostuit, käy ihmeessä vierailemassa heidän nettisivuilla: http://www.neuvokasperhe.fi

Alle olen kerännyt Neuvokkaan perheen materiaaleista* viisi vinkkiä lapsiperheiden ruokahetkiin. 

1. KAIKILLA AISTEILLA 

Anna lapsen tutkia, haistaa, maistaa ja koskea ruokaan rauhassa. Uutta ruoka-aineitta ei ole pakko syödä tai edes maistaa.


2. SYÖDÄÄN YHDESSÄ

Tee ruokahetkestä koko perheen yhteinen mukava ja rento juttu.


3. LAPSI MUKAAN KOKKAILUIHIN

Anna lapsen avustaa ruoanlaitossa ja halutessaan maistaa kokkailun yhteydessä. 


4. SÄÄNNÖLLISYYS

Lapsi oppii muistamamaan ne hetket päivässä, kun ruokaa on tarjolla. Napostelu voi heikentää ruokahalua. 


5. MYÖNTEINEN RUOKAHETKI

Kannusta ja puhu positiivisesti aina, kun maistaminen tai ruokailu ovat sujuneet edes jotakuin toivotun mukaisesti. Ruokailo syntyy pienistä hetkistä!


Lähde: Perheen ruokaviikko -esite / neuvokasperhe.fi


1 kommentti :

  1. 5 KERTAA vinkkiä lapsiperheiden ruokahetkiin?!? :0

    Vai sittenkin vain 5 vinkkiä? :D

    VastaaPoista

Back to Top