Kesäisen lämpimät päivät ovat innostaneet siirtämään meidän perheen kokkailut ulos. Olenkin viime aikoina puuhannut paljon erilaisten kesäisten grilliherkkujen parissa, jotka tietysti sopivat myös babyille. Näistä kuulette lisää myöhemmin :)
Kalaa on hyvä tarjoilla vauvoille ( ja minkä ikäisille lapsille tahansa ) pari kertaa viikossa. Sinipallas voi olla monille hieman tuntemattomampi kala. Se on kuitenkin mainio syötävä sillä se on varsin lihaisa kala, maultaan maukas ja ruotoja on vähän. Peruna-bataattimuhennos tuo sen sijaan mukavaa vaihtelua perinteisemmälle perunalle.
Yleisesti vauvanruokia ei suositella paistamaan pannulla, koska paistaminen saattaa aiheuttaa mahanpuruja joillekkin pienille. Jos ruoka ehtii kärähtää pannulla, voi syntyä karsinogeenejä, jotka ovat haitallisia elimistölle. Hyvät työvälineet ovatkin kaiken a ja o. Vanha ja kulunut pannu voi pilata laadukkaan raaka-aineen. Valitse siis työvälineeksi laadukas paistinpannu.
PERUNA-BATAATTIMUHENNOS
1 bataatti
2 perunaa
Mustapippuria
Kuori ja paloittele bataatti ja peruna. Höyrytä pehmeäksi.
Soseuta sauvasekoittimella tai painele haarukalla soseeksi.
Lisää ripaus mustapippuri.
SINIPALLASFILE ( eli Grölanninpallas )
Laita liesi kuumenemaan keskilämmölle ja anna pannun kuumentua.
Käytä kalan kypsennykseen hyvin kuumennusta kestävää öljyä, kuten rypsiöljyä. Anna öljyn kuumentua pannulla noin minuutin verran.
Anna kalan kypsyä rauhassa pannulla muutaman minuutin ajan. Älä kääntele filettä välissä.
Ripottele kalan pinnalle tällä välin mieleisiä mausteita kuten mustapippuria.
Kun kalan pinta alkaa näyttää jo kypsyneeltä, käännä filee lastan avulla. Anna toisen puolen vielä kypsyä hetken.
Ota pannu pois liedeltä. Ripottele fileen päälle ruohosipulia ( tai tilliä ) ja tarjoile kala mahdollisimman pian.
Käytä kalan kypsennykseen hyvin kuumennusta kestävää öljyä, kuten rypsiöljyä. Anna öljyn kuumentua pannulla noin minuutin verran.
Anna kalan kypsyä rauhassa pannulla muutaman minuutin ajan. Älä kääntele filettä välissä.
Ripottele kalan pinnalle tällä välin mieleisiä mausteita kuten mustapippuria.
Kun kalan pinta alkaa näyttää jo kypsyneeltä, käännä filee lastan avulla. Anna toisen puolen vielä kypsyä hetken.
Ota pannu pois liedeltä. Ripottele fileen päälle ruohosipulia ( tai tilliä ) ja tarjoile kala mahdollisimman pian.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti