lauantai 11. kesäkuuta 2016

Uunilohi ( 8-10 kk -> )


Kala linjalla jatketaan, mutta tällä kertaa vuorossa on todellinen viikonloppuruoka eli uunilohi. Omassa lapsuudessa meillä oli kotona lähes aina viikonloppuisin juurikin uunilohta ja nyt näköjään itse jatkan samaa perinnettä oman lapsen kanssa :)

Uunilohen voi valmistaa monella eri tapaa, tämä resepti juuri se, miten omassa lapsuuden kodissa lohi kokkailtiin. Yllätyksenä monille saattaa tulla valkosipulin käyttö. Jos tämä epäilyttää, kannattaa kuitenkin testata ;)

Koska kyseessä on koko perheen kalaruoka, olen jättänyt suolan kokonaan pois. Suolan voi ( ja kannattaakin ) lisätä aikuisten annoksiin jälkikäteen. Tavallisen kerman sijaan olen käyttänyt kaurakermaa. 

... Ai niin .. ensi viikolla 16.6 ilmestyy Parhaat Kotiblogit -lehti ja siellä on muutaman aukeaman verran meikäläisen väsäämiä kesäisiä ruokareseptejä koko perheelle :) Näistä lisää, kunhan lehti ilmestyy :) 


VALMISTUS 

Lohifile ( osta tuoreena tiskiltä )
Tilliä
Muutama valkosipulinkynsi
Loraus kaurakermaa

Asettele lohifile uunivuokaan ja lisää vuoan pohjalle hieman vettä.

Töki kalaan muutama valkosipulinkynsi ja ripottele päälle tilliä.

Laita kala 175 asteiseen uuniin noin 15 minuutiksi.

Ota vuoka uunista ja kaada päälle loraus kaurakermaa
( isommalle lapselle käy tavallinen kerma ).  

Jatka kypsentämistä, kunnes kala on kypsää ( noin 5 minuuttia ).

Ripottele halutessasi vielä hieman tilliä päälle ja tarjoile esimerkiksi perunan tai perunamuussin kanssa.

2 kommenttia :

  1. Kiva kun löysin sun blogin! Oon etsinyt pitkään hyvää ruokablogia perheen pienimmille :) Tervetuloa kurkkaamaan myös mun vauvablogia http://kaikkeajahyvaa.blogspot.fi/?m=1 josta löytyy monikulttuurisen perheen vauva-arkea nuoren äidin näkökulmasta. Jään seurailemaan sun postauksia :)

    VastaaPoista
  2. Moikka! Jes, alan heti seuraamaan blogiasi :)

    VastaaPoista

Back to Top