Talvi on todella saapunut tällä viikolla ja ulkona on päästy nauttimaan raikkaista pakkassäistä. Meillä on pulkka on kaivettu esiin ja muutenkin ihmettelemistä on riittänyt ulkosalla :)
Maukas lohikeitto on talvipäivän ehdoton ykkösherkku. Meillä keittoa on tapana valmistaa iso kattilallinen, sillä soppa maistuu vielä paremmalta seuraavina päivinä. Laitoin tähän kalakeittoversioon loimulohta, jolloin kokkailut sujuivat vielä nopeammin.
Perinteinen kalakeitto sopii +1-vuotiaille, mutta vaihtamalla tavallisen kerman kaurakermaan, voi soppaa tarjoilla pienemmillekkin. Jos pöydän ääressä on sormiruokailijoita, niin lientä kannattaa laittaa lautaselle vähemmän. Näin pienillä sormilla saa paremmin napattua kiinni osumista :)
VALMISTUS ( 4 henkilölle )
6 kpl perunaa
3 kpl porkkanaa
2 kpl sipulia
1 kpl laakerinlehti
1l vettä
500 g lohifilettä
500 g lohifilettä
2 dl ruokakermaa ( tai kaurakermaa )
Ripaus suolaa
Ripaus mustapippuria
Tuoretta tilliä
Pese ja kuori kasvikset. Paloittele perunat ja viipaloi porkkanat sopivan kokoisiksi.
Kuori ja hienonna sipulit.
Kuori ja hienonna sipulit.
Leikkaa kalasta mieleisen kokoisia paloja ( tarkista, että ruotoja ei ole mukana ).
Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää sekaan sipulit ja porkkanat. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 5 minuuttia.
Lisää perunapalat ja keitä kunnes kaikki ainekset ovat kypsiä.
Lisää perunapalat ja keitä kunnes kaikki ainekset ovat kypsiä.
Lohisoppa maistuu aina !:-)
VastaaPoista