Syksyn ehdottomasti odotetuin herkku on kotimaiset omenat! Yleensä olen saanut omenoita kassikaupalla tuttavilta, joiden puut ovat tuottaneet hirmuisen sadon. Tällä kertaa iso säkillinen kotimaisia omenoita lähti mukaan kaupasta, jonne nämä herkut olivat juuri saapuneet. Omenasosetta on pakko valmistaa jo sen takia, että siitä tulee huumaavan hyvä tuoksu, mausta puhumattakaan.
Omena on superhedelmä, joka sisältää runsaasti muun muassa C-, B- ja E-vitamiineja. Omenasoseesta voi helposti tulla hieman happaman makuista ja sosettava voikin makeuttaa hieman esimerkiksi lisäämällä joukkoon päärynää ( tai hedelmäsokeria ). Omenasose sopii mainiosti välipalaksi tai vaikka aamupuuron kaveriksi. Ylimääräinen sose kannattaa pakastaa talvea varten.
VALMISTUS
Lohko omenat ja höyrytä / keitä palat pehmeiksi. Kotimaisia omenoita ei tarvitse kuoria ennen keittämistä.
Soseuta sauvasekoittimella samettisen pehmeäksi.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti