keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Palsternakkasose ( 4-6 kk -> )Palsternakka on itselleni tuttu lähinnä keittojuureksena, mutta vauvoille palsternakasta on helppo kokkailla sose tai sormiruokaa. Vierailin viikolla Stadin puutarhurilla ja mukaan lähti muun muassa luomu-palsternakkaa. Siitä päätinkin valmistaa meidän perheen pienimmälle herkullisen soseen. 

Palsternakka on kaiken kaikkiaan oivallinen juures. Se on makean makuinen ja sisältää monia kivennäisaineita, B, C- ja E-vitamiineja sekä foolihappoa. Kuitua palsternakassa on hyvin, energiaa ja hiilihydraatteja puolet siitä mitä perunassa.


VALMISTUS

Pilko ja kuori palsternakka ja laita palat kattilaan höyrystämään. ( Voit myös höyryttää palsternakan kuorineen, jolloin vitamiinit ja maut säilyvät paremmin ). Jos päätät höyryttämisen sijaan keittää palsternakan, niin laita keitinvettä juuri sen verran, että palat peittyy.  

Anna palsternakan kiehua niin kauan, että palat on haarukalla kokeilemalla pehmeitä. Älä anna palojen vetistyä. ( säilytä keitinvesi ). 

Sekoita pehmentyneet palat sauvasekoittimella soseeksi. 

Tarvittaessa lisää soseen sekaan vähän kerrallaan äidinmaitoa, äidinmaidonkorviketta tai keitinvettä. Sekoita aina ennen kuin laitat sekaan lisää nestettä. Näin saat soseesta sopivan paksuista. 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Back to Top