Punainen kalapata sisältää erilaisia vihanneksi ja nimensä mukaisesti tietysti kalaa. Kuten aikuisille niin myös perheen pienimmille kala on suositeltavaa ravintoa. Kala sisältää terveellisiä rasvahappoja, vitamiineja, kivennäisaineita ja proteiinia.
Tästä ruuasta on tietenkin jätetty suola kokonaan pois, mutta omaan annokseen lisäsin sen jälkeenpäin. Ruuan voi tarjoilla joko sormisyötävänä ( lientä vähemmän ) tai sen voi soseuttaa ( lientä enemmän ).
VALMISTUS
Noin 400 g lohta
1 bataatti
2 porkkanaa
1 punainen paprika
1 sipuli
1 valkosipuli
4 dl vettä
200 g tomaattimurskaa ( esim. Mutti )
2 rlk tomaattisosetta
Puolikas sitruuna
Tilkka oliiviöljyä
1 laakerinlehti
1 tl tinjamia
Tuoretta tilliä
Kuori kasvikset ja leikkaa lohkoiksi. Lohkot voi jättää isoiksi, jos tarjoilet ruoan sormisyötävänä. Leikkaa myös kala isoiksi paloiksi.
Kaada pataan tilkka öljyä ja lisää sipulit sekä tomaattisose.
Kuumenna sekoitellen pari minuuttia.
Lisää vesi, paseerattu tomaatti, laakerinlehti ja timjami. Kiehauta hetki.
Lisää paprika ja porkkanat. Keitä noin 5 minuuttia.
Lisää bataatti ja anna hautua, kunnes ovat pehmeitä.
Lisää kalapalat ja purista sitruunamehu.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti