Viikonloppuaamu ja tuoreet sämpylät... Voiko parempaa aloitusta päivälle olla? Enpä usko :) Monet lapset ( ja ihan pienetkin vauvat ) rakastavat leipää. Usein kaupoista on kuitenkin hankala löytää leipää, jossa ei olisi lisättyä suolaa. Nämä herkkusämpylät ovat mainio vaihtoehto, sillä ne eivät sisällä suolaa ja maistuvat silti todella hyviltä näin aikuiseenkin makuun. Sämpylöissä käytetyn maidon voi valita sen mukaan, mikä lapselle sopii parhaiten. Jos pikkuinen on vielä tottumaton syömään leipää, alkuun voi sämpylästä vaikka silputa pieneämpiä pehmeitä paloja mutusteltavaksi.
VALMISTUS ( n. 10 kpl )
2,5 dl maitoa ( äidinmaito / korvike / kauramaito / lehmänmaito )
25 g hiivaa
Noin 5-6 dl vehnäjauhoja ( käy myös muut jauhot )
0,25 dl öljyä
( yli 1-vuotiaille voi lisätä 1 rkl hunajaa taikinan sekaan )
Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
Lisää jauhoja vähitellen. Alustuksen loppuvaiheessa lisää öljy ja jauhoja vuorotellen.
Peitä taikina liinalla ja anna kohota kulhossa noin 30 minuuttia.
Vaivaa taikina pöydällä ja jaa 10 osaan. Muovaile taikinasta sämpyläitä.
Voitele halutessani sämpylät maidolla tai vedelle ennen kuin laitat uuniin.
Paista 225 asteisessa uunissa noin 15minuuttia.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti