maanantai 17. huhtikuuta 2017

Aurinkoiset porkkanaletut


Muutama vuosi sitten saimme mieheni vanhemmilta lahjaksi todella laadukkaan ohukaispannun ja se onkin ollut paljon käytössä. Pinaattiletut on yksi meidän perheen suosikkiruuista. Pinaattilettujen reseptin löydät muuten täältäOma tyttäreni rakastaa myös lettuja, on ne sitten makeita tai suolaisia :) Toissa päivänä paistoin pitkästä aikaa porkkanalettuja ja ne olivat täydellinen lounas ulkoilun jälkeen. Porkkanalettujen ohjeen poimin Makun sivuilta ja alkuperäinen resepti löytyy täältä

Nämä letut sopivat vuoden ikäisestä eteenpäin. Olen aikaisemmin myös valmistanut porkkalettuja uunissa ja käytin taikinassa kauramaitoa ja kaurahiutaleita. Uunissa valmistetut letut sopivat pienemmille vauvoille ( 7 kk -> ) ja resepti löytyy täältä.



Kasa lämpimiä lettuja, itsevalmistettua perunamuusia ja puolukoita. Voiko parempaa edes olla? Meillä tosiaan lettuja upposi yhteensä 37 kipaletta.. hahha. Muutama lettuja jäi vielä seuraavaankin päivään :) 

VALMISTUS ( noin 50 kpl )

2 (luomu)kananmunaa
500 g porkkanaraastetta ( = noin 5 porkkanaa )
5 dl maitoa ( käytin rasvatonta )
2 dl ohrajauhoja
1 1/2 dl vehnäjauhoja
50 g sulatettua voita
1/2 tl suolaa

Raasta porkkanat.

Laita kaikki ainekset kulhoon ja sekoita taikina tasaiseksi.

Anna taikinan turvota puoli tuntia. 

Paista taikinasta ohukaispannulla pieniä lettuja. 





Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Back to Top