sunnuntai 9. huhtikuuta 2017

Kokemuksia What's cooking Helsinki -ruokatapahtumasta


Eilen järjestettiin Teurastamolla What's Cooking Helsinki -tapahtuma. Jos jollekulle tapahtuma on aivan tuntematon, niin kyseessä on ilmainen ruokatapahtuma, jossa oli mm. kokkausnäytöksiä ja ruoka- ja sisustusbloggaajien kirppis. Ruokabloggaajille järjestettiin myös aamulla seminaari, joka oli todella inspiroiva ja kiinnostava. Tuli taas semmoinen olo, että olisi todella kiva pitää tätä omaa blogia aktiivisempana ja panostaa enemmän sisältöön... vielä, kun löytäisi jostain lisää tunteja vuorokauteen :)

Bloggaajille suunnatussa seminaarissa esiintyivät mm. The Wednesday Chef -blogin Luisa Weiss ja valokuvaaja Kreetta Järvenpää kertoi (ruoka)kuvauksen trendeistä. Kuten Kreettakin totesi, ruokakuvat ovat tällä hetkellä täydellisyyttä hipoavia. Enkä nyt tarkoita omassa blogissani olevia kuvia.. hahah. Itsehän tosiaan otan kuvat puhelimella ja käyttämällä aikaa sen muutaman minuutin. Ja kuvan ottamisen jälkeen annos sitten siirtyy suoraan syötäväksi. Toisaalta.. ehkäpä tämänlainen tyyli sopii lapsiperheen ruokablogille.

Itse vietin koko päivän tapahtumassa ( arvatkaa vaan onko jalat nyt murskana.. hahah ). Kävin katsomassa kaikki näytöskeittiöiden kokkailut ja kyllä oli herkullisia juttuja. Lisäksi tuli roppakaupalla ideoita ja vinkkejä. 


Tapahtumassa näkyi vahvasta kasvisruoka, mistä itsekkin olen ollut viime aikoina entistä kiinnostuneempi. Näistä esimerkiksi jäivät erityisesti mieleen Hannan sopan ja Kokit ja potit -blogin yhdessä valmistamat harissa-papupyörykät minttu-jogurtilla. Näitä aion ehdottomasti kokkailla kotona, sillä ne sopivat mainiosti myös pienille lapsille. Hannalta muuten ilmestyy syksyllä kasviruokakirja :)Itse en ole todellakaan mikään haka makeiden juttujen tekemisessä, mutta Aurinko ja kuu -blogin poppari-mokkapalaleivokset voisin vaikka joskus tehdä. Nämä olivat törkeen hyviä! Mokkapaloissa ollut suolainen kookoskinuski oli luvattoman hyvää :) Jos mokkapalat tai muut esimerkiksi lasten kutsuille tehtävät tarjottavat kiinnostavat, niin Priscan Mokkapalat-kirja kannattaa laittaa tilaukseen.


Älyttömän hyvä ja helppo ruoka valmistui myös Kaikki äitini reseptit -blogin näytöskeittiössä. Nanna valmisti teriaykilohta ja pak choyta, resepti löytyy täältä. Tämän ruuan kohdalla voi sanoa, että kyllä nopeasti voi tehdä aivan älyttömän hyvää ruokaa. Sopii siis myös meille kiireisille äideille... hehhehe.

Takki päällä kävin vielä katsomassa Saaran lautasella -blogin kokkailut, jossa valmistettiin kesäkurpitsa-pinaattivohvelit. Ahhh..  nämä olivat niin hyviä! Menee ehdottomasti testiin. Jos vohvelirautaa ei löydy, niin näiden valmistus onnistuu kuulemma myös uunissa.

2 kommenttia :

  1. Oli kyllä kiva ja mielenkiintoinen tapahtuma, jossa itsekin olin vasta ensimmäistä kertaa mukana. Kiva päivä kaikenkaikkiaan ja nautin siitä näytöskeittiöstäkin, kiitos sinulle 😊

    VastaaPoista
  2. Kiitos Anni kun pääsin mukaan koosteeseesi. Itse en taida pystyä oikein tapahtumasta postaamaan, kännykän objektiivissani on nimittäi reikä ! kuvat ei onnistu. Mutta seminaari/kokkausnäytökset/ työpaja johon osallistuin ja illan dinneri tekivät päivästä huipun, Oli mahtava myös tavata vanhoja tuttuja blogikavereita vaikka pikaisestikin, oli niin monta joita ei ollut pitkään aikaan tavannut. Ainut mikä harmittaa, on se, että ei tullut solmittua kovin montaa uutta tuttavuutta, aika meni tosiaan moikkaillessa vanhoja eikä sitten tosiaan tunne teitä tuoreempia joita ei ole tavannut aikaisemmin... Mua sais ainakin tulla reilusti moikkaamaan, jos tunnistaa, iltapäivällä kun sekoituttiin yleisöön niin ei kehdannu oikein kysellä, että anteeksi ootko bloggari? Mutta kiva juttu!

    VastaaPoista

Back to Top