perjantai 22. huhtikuuta 2016

Riisi con carne ( + 10 kk -> )


Kuten nimi antaa ymmärtää, tämä ruoka on muunnelma useimmille tutummasta Chili con carnesta. Alkuperäisen reseptin bongasin Hellapoliisilta ( täältä ). Idea on siis napattu Hellapoliisin-sivuilta ja muokattu pienille ihmisille sopivammaksi. Ja kyllä meillä tätä samaa sapuskaa söi myös koko muu perhe - omaan annokseen lisäsin suolaa ja sitä chiliä :) 

Papuruokien kanssa kannattaa olla hieman varovainen, sillä lapsilla ne sulavat huonosti ja voivatkin aiheuttaa vatsanväänteitä ja kipristelyä. Suositeltavaa onkin antaa ihan pieniä makuannoksia. 

Itse käytin ruuassa luomuviljeltyjä kidneypapuja, jotka löytyivät ihan tavallisen marketin hyllyltä. Kidneypapu on miedon makuinen punainen papu, jonka koostumus on hieman jauhoinen. Biona Organic luomupapusäilykkeet ovat lisäaineettomia ja valmiita sellaisenaan käytettäväksi ruoanlaitossa, ilman liotusta tai pitkiä keittoaikoja. Ja jos lapsen vatsa ei kestä papuja, ne voi hyvin jättää pois. 

Riisi con carne on supermaukasta, mutta myös edullista ja helppo valmistaa. Kerralla valmistuu iso satsi ja ylimääräinen ruoka kannattaa pakastaa. 


VALMISTUS

Pieni sipuli
1 valkosipulin kynsi
400 g ( luomu ) naudanjauhelihaa
1 prk paseerattua tomaattia tai tomaattimurskaa ( oma suosikki Mutti-tomaattikastike )
70 g tomaattipyreetä
1 prk kidneypapuja ( esim. Biona Organic, suolaton ja sokeriton )
Oreganoa
Mustapippuria

Silppua sipuli ja hienonna valkosipulin kynsi.

Kuumenna tilkka öljyä padassa.

Lisää sipulisilppu, hienonnetut valkosipulin kynnet ja jauheliha. Paista kypsäksi.

Mausta mustapippurilla.

Lisää paseerattu tomaatti tai tomaattimurska, tomaattipyree, oregano ja pavut. 

Anna kiehua hiljalleen noin viisitoista minuuttia.

Tarjoa riisin kanssa.


3 kommenttia :

  1. Kiva idea! Haaveena olisi pikkuhiljaa siirtyä tytsyn kanssa samoihin ruokiin. Hän täyttää parin viikon päästä vuoden. Tällaiset itselle helposti modattavat on ehkä se helpoin tie onneen :)

    VastaaPoista
  2. Kiva idea! Haaveena olisi pikkuhiljaa siirtyä tytsyn kanssa samoihin ruokiin. Hän täyttää parin viikon päästä vuoden. Tällaiset itselle helposti modattavat on ehkä se helpoin tie onneen :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos :) Se kyllä helpottaa arkea, jos koko perhe voi syödä jotakuin samat ruuat :) Ei muuta kuin rohkeasti kokeilemaan :)

    VastaaPoista

Back to Top