sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Appelsiini-porkkanatofu ( 7 kk -> )


Appelsiini-porkkanatofu on todellinen terveyspommi! Tässä soseessa on runsaasti muun muassa proteiinia, kaliumia ja C-vitamiinia. 

Kasvisruokaperheille tofu on varmasti tuttu juttu, mutta monille se saattaa olla melko tuntematon raaka-aine. Tofua käytetään yleensä lämpimien ruokien joukossa, mutta se sopii mainiosti myös esimerkiksi soseisiin. Tofu imee itseensä hyvin makuja, joten hedelmät ja marjat käyvät hyvin tofun kanssa.


Tofun valmistukseen käytetään yleensä soijapavuista valmistettua tuoretta soijamaitoa.  Tofu sisältää paljon proteiinia ja onkin hyvä energian lähde. Se sisältää myös kalsiumia, rautaa ja sinkkiä. 


Tofun säilyvyydestä sen verran, että avattu tofu-pakkaus säilyy jääkaapissa kolmisen päivää. Tofun voi myös pakastaa, mutta pakastaessa sen koostumus muuttuu hieman murenevaksi ja sienimäiseksi. VALMISTUS

3 porkkanaa
2 appelsiiniä
150g pehmeää tofua

Pilko porkkanat ja höyrytä ( tai keitä ) ne ( napakan ) pehmeiksi.

Soseuta höyrytetyt porkkanat, appelsiinin palat ja tofu keskenään
sauvasekoittimella sileäksi. 

2 kommenttia :

  1. En kestä kun nämä sapuskat on jo niin hyvän näköisiä ja kuuloisia että uppoaisi varmasti itsellekin :D Toisaalta jotain siihen suuntaan ne omat arkiruokailut taitaakin olla, ei vaan yhtä näyttäviä ;)

    annekatariina.com

    VastaaPoista
  2. Voi kiitos :) Itse tulee myös usein syötyä samoja ruokia :)

    VastaaPoista

Back to Top