tiistai 19. tammikuuta 2016

Avokado-munakasrullat ( 8 kk -> )


Munakkaat ovat mielestäni loistavia syötäviä, sillä ne valmistuvat nopeasti ja munakkaaseen voi heittää sekaan lähes mitä vaan. Tämä resepti on Luomuruokaa lapselle -kirjasta, lisää juttua kirjasta löytyy täältä

Olin jo aikaisemmin katsonut kirjasta tätä reseptiä. Kotoa löytyi juuri sopivasti muutama kypsä avokado, joten oli pakko testata avokado-munakasrullat. Hyvä, sillä nämä olivat todella HERKULLISIA! 

Avokado-munakasrullat sopivat mielestäni niin aamiaiseksi kuin lounaaksi sormiruokailijalle ( ja meille vanhemmille :) ). Ja hei, myös brunssipöytään! Luulen, että näitä löytyy seuraavan kerran lautaselta, kun kavereita lapsineen tulee meille brunssille.

Alkuperäiseen reseptiin tein muutaman muutoksen. Kolmen kananmunan sijaan laitoin kaksi ( mielestäni tämä määrä riitti hyvin ). Jätin basilikan pois, koska meillä ei sitä ollut. Lisäsin sen sijaan mukaan kevätsipulia, mustapippuria ja puolikkaan limen mehun.  

Niin... ja nämä rullat eivät ehkä kuvissa ole niin herkullisen näköisiä - ensimmäisen maistiaisen jälkeen meille tuli tytön kanssa kiire syömään :) 


VALMISTUS

2 kananmunaa
1 kypsä avokado
1-2 rkl vettä ( tai maitoa )
1 tl öljyä tai voita
Kevätsipulia
Mustapippuria 
Puolikas lime

Sekoita munat ja neste keskenään. Kaada seos pannulle ja sekoita lastalla tasaiseksi. 

Soseuta avokado. Lisää sekaan silputtu kevätsipuli, mausteet ja puolikkaan limen mehu.

Jäähdytä munakasta hetki ja levitä pinnalle avokado-täyte. 

Rullaa munakas tiukasti ja leikkaa paloiksi.


3 kommenttia :

Back to Top