Ajattelin jakaa teille tämän oman pikkuiseni suosikkisoseen reseptin. Bataatti-porkkana-omenasose maistuu pehmeän makealle ja sisältää muun muassa kuituja, A ja C-vitamiineja sekä kaliumia.
Suosittelen valmistamaan yhdellä kertaa isomman satsin ja ylimääräinen sose kannattaa pakastaa seuraavia ruokahetkiä varten. Sose maistuu tietysti sellaisenaan, mutta sen voi hyvin myös lisätä lisukkeeksi lihalle, kanalla tai kalalle.
VALMISTUS
1 keskikokoinen bataatti
2 porkkanaa
2 omenaa
Kuori ja pilko bataatti ja porkkanat ja laita ne höyrystymään. Voit myös höyryttää / keittää bataatin ja porkkanat kuorineen, mutta tällöin muista pestä kunnolla.
Kun bataatti ja porkkanat ovat hieman pehmentyneet, lisää omenan palat sekaan. Omena pehmenee hetkessä. Valmiina bataatin ja porkkanan tulisi olla napakoita.
Soseuta ainekset siläksi ja tarjoile.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti