Porkkanapihvit ovat mainio arkiruoka, jotka sopivat sormiruokailijalle, mutta myös koko perheelle. Näissä pihveissä on käytetty kauramaitoa, jota voi hyödyntää ruuanlaiton yhteydessä noin 7-kuisesta vauvasta eteenpäin. Kauramaito on valmistetty vedestä, kaurasta ja kasviöljystä.
Jos reseptiä haluaa hieman soveltaa, sekaan voi lisätä esimerkiksi ( vähäsuolaista ) raejuustoa. Tällöin ruokailijalla pitää olla ikää vähintään 10kk. Porkkanapihvit tarjoillaan tietysti puolukoiden kera :)
VALMISTUS
3 porkkanaa
1 pieni sipuli
2,5 dl kauramaitoa
1 kananmuna
1 dl kaurahiutaleita
( vähäsuolaista raejuustoa muutama ruokalusikallinen )
Yrttejä / mietoja mausteita oman maun mukaan
Raasta porkkanat ja silppua sipuli.
Kiehauta maito ja lisää sekaan porkkanaraaste ja sipulisilppu.
Anna kiehua hetkiä ja lisää sekaan kaurahiutaleet.
Kiehauta seosta vielä noin 5 minuuttia.
Ota kattila pois levyltä ja lisää joukkoon kananmuna, ( raejuusto ) ja haluamasi yrtit/mausteet.
Muotoile pihveiksi leivinpaperin päälle uunipellille.
Paista 225 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti