torstai 14. tammikuuta 2016

Porkkanapihvit uunissa ( 7 kk -> )


Porkkanapihvit ovat mainio arkiruoka, jotka sopivat sormiruokailijalle, mutta myös koko perheelle. Näissä pihveissä on käytetty kauramaitoa, jota voi hyödyntää ruuanlaiton yhteydessä noin 7-kuisesta vauvasta eteenpäin. Kauramaito on valmistetty vedestä, kaurasta ja kasviöljystä. 

Jos reseptiä haluaa hieman soveltaa, sekaan voi lisätä esimerkiksi ( vähäsuolaista ) raejuustoa. Tällöin ruokailijalla pitää olla ikää vähintään 10kk. Porkkanapihvit tarjoillaan tietysti puolukoiden kera :)  

VALMISTUS

3 porkkanaa
1 pieni sipuli
2,5 dl kauramaitoa 
1 kananmuna
1 dl kaurahiutaleita
( vähäsuolaista raejuustoa muutama ruokalusikallinen )
Yrttejä / mietoja mausteita oman maun mukaan

Raasta porkkanat ja silppua sipuli. 

Kiehauta maito ja lisää sekaan porkkanaraaste ja sipulisilppu. 

Anna kiehua hetkiä ja lisää sekaan kaurahiutaleet. 

Kiehauta seosta vielä noin 5 minuuttia.

Ota kattila pois levyltä ja lisää joukkoon kananmuna, ( raejuusto ) ja haluamasi yrtit/mausteet. 

Muotoile pihveiksi leivinpaperin päälle uunipellille

Paista 225 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Back to Top